dilluns, 12 de desembre del 2011

Desperta Ferro



El primer article del que es vol fer esment en aquest blog és el Desperta Ferro.

La beguda conté elements cafeïnics i excitants, a l’estil de Red Bull, i en el seu disseny fa referència al món català i almogàver, amb senyeres, escuts i un ferotge almogàver presidint la llauna, de 250 centilitres.


El mateix disseny inclou proclames patriòtiques, com una explicació que "Desperta Ferro és el crit almogàver que referma el compromís dels catalans amb la nostra pàtria". També inclou uns versos dels Segadors, el "Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena".


És l’única beguda energètica etiquetada en català, tot i que està produïda lluny de casa nostra, concretament a Galícia, ja que, aquesta regió té una fàbrica que ja es dedicava a l’elaboració d’aquest tipus de productes.

Una innovació d’aquesta marca és que tens la possibilitat de trobar diferents gustos i variar d’aquell sabor tant característic a xarop de la competència. Concretament podem triar entre el gust típic de les energètiques, el suc multifruites, el de cola, el de guaranà i el de té verd. Per tant, aquells que buscaven quelcom més a productes d’aquest estil, amb Desperta Ferro ho trobaran de totes totes.

Un petit problema, és la seva distribució, ja que només es troba en petits establiments autònoms o dins del Xecna (Xarxa d’establiments amb consciència nacional). En grans cadenes de supermercats, únicament, Esclat-Bon Preu ben aquest producte. Per tant, poder-ne beure fora de grans trobades nacionals, com festes majors o l’11 de Setembre, és força costos.

Finalment dir que el cost de la unitat es força bo ja que la llauna de 250 ml. està entre 1 euro i 1 euro 50 cnt. al supermercat i entre 2 i 4 euros als bars i restaurants.

Ingredients:
- Aigua carbonatada
- Sucres
- Acidulant Àcid cítric
- Taurina
- Glucuronalactona
- Cafeïna
- Inostol
- Vitamines ( Nlactina, Àcid Pantoteïc, B6, riboflavina, B12)
- Aromes
- Colorant
- Caramel

Informació nutricional cada 100 ml.:
- ENERGIA: 45 Kcal
- PROTEÏNES: 0g
- HIDRATS DE CARBONI: 11,4g
- GREIXOS: 0g
- NIACINA: 8mg (44% del consum diari recomanat)
- ÁCIDO PANTOTEIC: 2mg (33% del consum diari recomanat)
- B6: 2mg (100% del consumo diari recomanat)
- RIBOFLAVINA: 0,6MG (38% del consumo diari recomanat)
- B12: 2mg (200% del consumo diari recomanat)

Pàgines amb més informació interessant:

Pàgina web: http://www.xecna.cat/despertaferro.php
Crítiques del CIAO: http://www.ciao.es/Desperta_Ferro_Bebida_Energetica_250ml__1146974
Comprar per internet: http://www.dorigen.net/index.php?SECCION=1&ID_CATEGORIA=32
Vídeo de la presentació:http://www.youtube.com/watch?v=4uBuVUJh_NY

3 comentaris:

  1. Bona iniciativa! Sí senyor! Està molt bé la idea de donar a coneixer a la població quines són les seves begudes més tradicionals, els seus productes, etc. Sense intenció publicitària, ni ànim de lucre, ni res de tot això! Entre tots podem aconseguir tirar endavant aquesta proposta i fer-nos coneixer a arreu! Anims i força company!

    P.D. M'han entrat unes ganes boges de provar aquesta beguda energètica!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Anna i enhorabona per ser la primera en escriure el que espero que sigui una onada, jejejej!

    ResponElimina